Kako vzpostaviti stik s samskimi preko spleta?

Stik s samskimi preko spleta

Obdobje, v katerem živimo, je izredno naporno, hitro in nas preseneča iz dneva v dan. V tem hudem tempu je jasno, da je težko tudi samskim osebam, saj kar nekako zmanjka časa in priložnosti za spoznavanje. Na srečo pa hiter razvoj tehnologije in spletnih storitev prinaša rešitev tudi njim.

Na spletu tako danes najdemo kopico kanalov, preko katerih se lahko samski spoznavajo, pa naj gre za socialna omrežja, forume ali namenske aplikacije za samske. V resnici so slednje najboljši način za spoznavanje in iskanje partnerja, saj so izdelane po meri samskih in tudi precej bolj varne.

Varno spletno spoznavanje

Ne glede na to, ali vas zanima iskanje resnega partnerja ali zgolj kakšne vroče avanure, izberite kanal, ki je poznan, po možnosti slovenski in omogoča varno ter anonimno uporabniško izkušnjo. Takšna izkušnja zajema tudi nudenje podpore uporabnikom.

Spletno spoznavanje
Pri spletnem spoznavanju pazite na svoje osebne podatke.

Na spletu ste varni le, dokler upoštevate vse korake in nasvete za varno spoznavanje. Z neznanci ne delite osebnih podatkov, kar pomeni tudi, da za uporabniško ime ne izberete svojega imena in priimka, prav tako ne delite povezav do svojih socialnih omrežij.

Pomembnost prvega stika

Ko imate enkrat odprt profil na portalu za samske, je na vrsti spoznavanje. Preglejte nekaj profilov, ki se vam zdijo ustrezni, bodite pozorni na ujemajoče podatke pri starosti in videzu osebe na fotografijah. Včasih ljudje s slabšo samopodobo objavljajo precej mlajše verzije sebe, kot v resnici so.

Osredotočite se tudi na opis in izbrane filtre, kjer boste našli sorodne hobije, želje in pričakovanja. Ko vam bo neka oseba zanimiva, stopite v kontakt z njo na način, ki ga določena aplikacija nudi: všeček, komentar na fotografijo ali pa kar uvodni pozdrav, ki pa nikakor ne sme biti samo »zdravo, kako si« ali kaj podobnega. Bodite inovativni in unikatni.

Upoštevanje lastnih želja

Če se vam sogovornik ne zdi najbolj primeren karakter za vas, vam naj ne bo nerodno tega povedati, se kulturno zahvaliti za klepet in posloviti. Dlje ko vztrajate v pogovoru z »napačno« osebo, težje bo zaključiti komunikacijo. Vsekakor pa se ne dogovarjajte za zmenek, če vas nekdo zares ne pritegne.

Aplikacija za spletno spoznavanje
Prepričajte se o varnosti izbrane aplikacije za spletne zmenke.

Pri tem imejte v mislih svoje želje in načrte za prihodnost, ki se morajo v dobri meri ujemati z vašim bodočim partnerjem. Če sami razmišljate o skupnem življenju, športu, družini, sogovorniku pa v besede nenehno skače erotika, je to morda znak, da ne gre za nekoga, ki bi povsem delil vaše ideje.

Kdaj na prvi zmenek v živo?

Splet je virtualno okolje, kjer pa se vendarle spoznavamo z resničnimi osebami. Ker se pri tem počutimo dokaj varne in »nevidne«, smo morda bolj pogumni in pokažemo več samozavesti. Vseeno pa se rado pojavi vprašanje o tem, kdaj na prvi pravi zmenek.

Odgovor je lahko zelo različen od primera do primera. Nekateri pari kemijo začutijo že po nekaj stavkih, spet drugi tehtajo svojo odločitev kar nekaj časa. Tudi več tednov. Je pa predolgo čakanje prav tako nevarno, saj lahko takšen odnos preide v prijateljstvo in do ljubezni nikoli ne pride. V vsakem primeru bo najbolje poslušati svoje občutke in srce.