Kdaj in zakaj uživati beljakovine v prahu?

Beljakovine v prahu

Za uživanje beljakovin v prahu se najpogosteje odločate takrat, ko želite povečati vnos beljakovin. Toda, pozor! V tem primeru je edino dobro in pravilno posegati samo po izdelkih najvišje kakovosti. Dejstvo je, da še nikoli niste imeli tako velike izbire beljakovin v prahu kot v zadnjih nekaj letih.

Veste, da so bile še ne tako dolgo nazaj možnosti omejene le na sirotkine beljakovine, ki so jih uporabljali predvsem bodybuilderji za enostavno povečanje beljakovinskega vnosa ter pospeševanje rasti mišic. Dandanes pa na prodajnih policah specializiranih trgovin najdete beljakovine v prahu, ki so narejene iz soje, žitaric, riža, graha, oreščkov ali pa gre za kombinacijo vseh naštetih.

V nadaljevanju vam bomo na kratko predstavili nekaj vrst beljakovin v prahu ter zaupali, zakaj so proteini sploh koristni. Čisto na koncu pa bomo v ospredje postavili še izdelek Golden TREE »100% All-Natural« Whey Protein. Ko si boste prebrali vse njegove učinkovine, se zna zgoditi, da ga boste želeli imeti. Na srečo ga boste lahko naročili v eni od najbolje obiskanih spletnih trgovin pri nas.

Najbolj priljubljene vrste beljakovin v prahu

Ste vedeli, da so bile sojine beljakovine ena od prvih rastlinskih alternativ za vse tiste, ki niso mogli uživati sirotke? Sicer pa je ta vrsta beljakovin v prahu po aminokislinski sestavi ter vplivu na rast mišične mase skorajda povsem enaka sirotkinim beljakovinam.

Veliko športnikov, predvsem vegansko usmerjenih, ter fitnes navdušencev v svojo prehrano poleg sojinih beljakovin vključuje še konopljine in grahove. Vedno bolj pa so priljubljene tudi riževe beljakovine, ki so odličen vir tako proteinov kot ogljikovih hidratov. Obenem zanje velja, da so lahko prebavljive.

Zakaj uživati beljakovine v prahu?

Beljakovine v prahu je dobro uživati, ker:

 • igrajo ključno vlogo pri učvrstitvi in oblikovanju telesa;
 • prispevajo k povečanju mišične mase ter posledično k večji porabi kalorij;
 • prispevajo k uravnavanju apetita;
 • pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka;
 • so lahko prebavljive;
 • ne delujejo alergeno;
 • ne sprožajo avtoimunskih bolezni;
 • niso rakotvorne;
 • njihova pridelava ne onestanžuje okolja;
 • pomagajo učinkovito regenerirati telo po treningu;
 • lahko konkretno pospešijo preobrazbo telesa.

Kdaj je najbolje uživati beljakovine v prahu?

Za beljakovine v prahu je značilno, da se zelo hitro absorbirajo. Ravno zato jih je dobro zaužiti takoj po končani aktivnosti. Zaradi hitre absorpcije morate paziti na njihovo količino. Telo je namreč v kratkem časovnem obdobju sposobno sintetizirati omejeno količino proteinov.

Moški uporabniki naj bi po telesni aktivnosti zaužili nekje od 40 do 45 gramov beljakovin v prahu, ženske pa v tem času nekje od 30 do 35 gramov. Naj poudarimo še, da beljakovine v prahu niso namenjene le kot hrana za športnike, saj imajo še vrsto drugih pozitivnih vplivov na telo.

Golden TREE »100% All-Natural« Whey Protein

Golden TREE 100 % All-Natural Whey ProteinIzdelek Golden TREE »100% All-Natural« Whey Protein vsebuje 1 kilogram 100 % naravnih sirotkinih beljakovin, narejenih iz visoko kakovostnega mleka. Strokovnjaki ta prehranski dodatek priporočajo tudi za hujšanje, predvsem pa za preoblikovanje telesa.

Izdelek je označen kot najbolj kakovosten vir beljakovin, saj vsebuje celo paleto aminokislin, ki jih mišice nujno potrebujejo za regeneracijo. Golden TREE »100 % All-Natural« Whey Protein vam bo pomagal učinkovito regenerirati telo po treningu in vam na ta način konkretno pospešil preobrazbo.