Delovna oblačila za vsak poklic

Uniforme ali delovna oblačila so tista, ki jih morajo zaposleni v okviru podjetja ali organizacije nositi pri opravljanju svojih nalog in aktivnosti. Ob izrazu »uniforma« marsikdo najprej pomisli na policiste, gasilce, vojake, morda tudi na zaposlene v zdravstvenih ustanovah, toda poklicev, kjer je potrebno nositi delovna oblačila, je mnogo več. Tudi delavci na bančnih in poštnih uradih, piloti, varnostniki, hišniki in mnogi posamezniki, ki opravljajo delo na prostem, nosijo posebna oblačila.

Oblačila za delo odlikujejo različne lastnosti. Pri nekaterih je daleč na prvem mestu varnost, medtem ko pri drugih prevladuje funkcionalnost. Obstajajo pa tudi poklici, kjer oblačila nimajo posebne varnostne ali funkcionalne vloge, temveč zaposlene zgolj vidno ločijo od drugih. Sem bi lahko uvrstili polo majice pismonoš, ki jih vsakdo že na daleč prepozna po rumeni barvi.

Če se zanimate za nakup uniform ali delovnih oblek, preverite spletno trgovino habeco.si, kjer imajo po ugodnih cenah na voljo delovna oblačila Habeco za skoraj vsak poklic. V njihovi ponudbi boste poleg samih oblek našli še delovne hlače, čevlje, odsevna oblačila, delovne srajce, kape, brezrokavnike in mnoge dodatke.

Trpežna oblačila, ki varujejo pred škodljivimi vplivi

Delovni flisVarnost je ena izmed glavnih odlik večine delovnih oblačil. Ne le varilci in rudarji, tudi mnogi drugi poklici zahtevajo trpežna oblačila, ki zagotavljajo varno opravljanje dela. Zgolj varnostna komponenta pa v takšnih primerih ni dovolj. Čeprav oblačila ščitijo pred odrgninami, udarci in drugimi nevarnostmi ter škodljivimi vplivi iz okolja, delo ne more potekati učinkovito, če delovna oblačila niso tudi udobna.

Ko izbirate oblačila za poklic, pri katerem ste izpostavljeni različnim nevarnostim, se torej prepričajte, da proizvod zagotavlja tako varnost kot udobje. Prav tako se pozanimajte, kako zahtevno bo vzdrževanje oblačila. Ga lahko operete v pralnem stroju na visoki temperaturi ali bo morda uniformo potrebno prati ročno? Misliti je potrebno na vse, saj vam bo to kasneje olajšalo delo, izognili pa se boste tudi neprijetnemu občutku, da bi bilo po vsej verjetnosti bolje, če bi izbrali kakšno drugo oblačilo.

Delovna oblačila naj bodo funkcionalna

Posebna oblačila, ki jih nosimo na delovnem mestu, morajo poleg varnosti in udobja zagotavljati tudi funkcionalnost. Ni namreč dovolj, da oblačilo delavca pri delu ne ovira. Ravno nasprotno, delovna oblačila morajo biti izdelana posebej za poklic, ki ga zaposleni opravlja, in mu na ta način nuditi dodatno uporabnost.

Delovni brezrokavniki

Si predstavljate, da bi ribič nosil hlače, ki bi prepuščale vodo? Da bi imel hišnik delovno opravo brez žepov? Da bi lovec nosil oblačila v živih barvah, kar bi ga na jasi ali v gozdu takoj izdalo? To vsekakor ne gre, zato raje dvakrat premislite, kaj vse morate pri nakupu delovnih oblačil upoštevati.

Po oblačila za delo v spletno trgovino Habeco.si

Potrebujete delovna oblačila za večje število zaposlenih v svojem podjetju? V tem primeru ne spreglejte spletne trgovine Habeco.si, kjer vam poleg delovnih oblek nudijo tudi delovne hlače, srajce, obutev, odsevna oblačila, predpasnike in razne dodatke. Ponudba združuje kakovost (OEKO-TEX® Standard 100) in nizke cene, v primeru kakršnih koli vprašanj pa vam bodo z veseljem odgovorili.

Ker se v podjetju ukvarjajo predvsem s prodajo promocijskih in poslovnih daril, velja omeniti tudi dejstvo, da vam na delovna oblačila lahko vežejo ali natisnejo poljuben napis, logotip ali kakršen koli drugačen dizajn.