Investicija v toplotno črpalko: DA ali NE?

Investicija v toplotno črpalko

Ste slišali soseda govoriti o toplotni črpalki in se sprašujete, ali se investicija vanjo splača? V naslednjih vrsticah vam bomo skušali odgovoriti na to vprašanje in verjamemo, da bo vaše mnenje po prebranem precej bolj jasno. Ogrevalne toplotne črpalke danes ob pravih pogojih vsekakor pomenijo najnižje stroške ogrevanja.

Ker so stroški z ogrevanjem hiše neizogibni, je še kako pomembno, da so karseda nizki. Na trgu je kar nekaj energentov, ki so bolj ali manj uspešni pri doseganju optimalnega razmerja, je pa strošek ogrevanja z njimi vedno povezan tudi s cenami energentov na trgu. Kako torej poceniti ogrevanje in kje prihraniti?

S toplotno črpalko do občutno nižjih stroškov

To bi bil vsekakor nasvet številka ena. Pa poglejmo v nadaljevanju tudi zakaj. Toplotne črpalke, kot je denimo Orca, ki deluje po principu zrak-voda, pomeni idealno razmerje med stroškom investicije in končno porabo. Kot je zaznati že iz principa delovanja, tovrstne ogrevalne toplotne črpalke delujejo s pomočjo okoliškega zraka in vode.

Varčnost toplotne črpalke
Toplotna črpalka Orca je stroškovno izjemno učinkovito.

To pa seveda ne pomeni skorajda nobenih stroškov. Če vemo, da za svoje delovanje potrebujejo zgolj še nekaj malega električne energije, je hitro jasno, zakaj se investicija vanje splača. Gre za sistem ogrevanja, ki je cenejši od ogrevanja z vsemi ostalimi energenti na trgu.

Čiste in enostavne za uporabo

Če kdaj, potem je danes skrb za okolje visoko na naši listi prioritet, ko govorimo o posegu vanj. Z uporabo omenjene toplotne črpalke je to zagotovljeno, saj za svoje delovanje ne potrebuje energentov, kot so peleti, drva ali kurilno olje. Poleg tega pa so tudi nadvse prijazne za uporabo in vzdrževanje.

Enostavnost uporabe toplotne črpalke
Toplotna črpalka Orca je povsem enostavna za uporabo.

Že sama vgradnja toplotne črpalke je dokaj enostavna in jo je moč vgraditi v praktično vse objekte (novogradnje in že obstoječe) ter jih priključiti na obstoječi sistem ogrevanja. Če je vaša hiša kvalitetno izolirana, boste s pomočjo toplotne črpalke veliko prihranili, hkrati pa poskrbeli tudi za čistejše okolje.