10 razlogov za kolesarjenje

Kolesarjenje

Je še kaj bolj odličnega za telo in dušo kot kolesarjenje? Kolo uporabljamo v vsakdanjem življenju kot poglavitno prevozno sredstvo ali pa le kot pripomoček za rekreacijo. Kako tudi ne, saj je vožnja s kolesom enostavna, kolo je povsem lahko vzdrževati, s kolesarjenjem pa si lahko privoščimo tudi popoln odklop možganov.

Še bi lahko naštevali: kolo je dosegljivo praktično vsakomur, skoraj vsak se zna s kolesom tudi peljati. Kolesarjenje je zanimiv izziv, lahko pa tudi pravi družabni dogodek, obenem pa odlična aktivnost, s katero lahko izgubite nekaj odvečnih kilogramov. Če še vedno kolebate med bi ali ne bi, vam ponujamo 10 odličnih razlogov, da se za kolesarjenje odločite tudi sami.

1. Kolesarjenje je odlična rekreacija. Pravzaprav sploh ni pomembno, s kakšnim namenom se usedemo na kolo, dejstvo je, da bomo s kolesarjenjem še kako vzpodbudili delovanje različnih mišic telesa. Tu mislimo predvsem na stegenske mišice ter mišice spodnjega dela nog. Poleg tega svojo nalogo opravljajo tudi hrbtne in trebušne mišice, mišice rok in zadnjice. S kolesarjenjem bomo tako okrepili našo moč in vzdržljivost, obenem pa povečali tudi pretok krvi po telesu.

2. S kolesarjenjem lahko učinkovito hujšamo. Ste vedeli, da z enournim sproščenim in nenapornim kolesarjenjem zgubimo kar 300 kalorij? Seveda bo bolj intenzivno kolesarjenje izgubo kilogramov samo še pospešilo. Kolesarjenje je torej odlična aktivnost za vse tiste, ki želite izgubiti odvečno težo ter si oblikovati novo, zapeljivo postavo.

3. Kolesarjenje je odlična izbira za enodnevni izlet. Ne glede na to, ali ste doma ali na počitnicah, s kolesom se lahko odpravite na takšne in drugačne zanimive izlete, na katerih boste doživeli marsikaj. Lahko se odpravite na izlet po mestu in raziščete do sedaj neraziskane kotičke. Lahko se odpravite v naravo ter si privoščite kakšen piknik ob reki. Možnosti je prav zares neskončno.

Izlet s kolesom

4. Kolo je naravnost odlično prevozno sredstvo za vse, ki se želijo izogniti prometnim konicam v mestu. S kolesom se lahko tako odpravite v trgovino, po opravkih, v službo in tako naprej. Pri tem boste združili prijetno s koristnim: prišli boste na svoj cilj, obenem pa naredili nekaj dobrega tudi za svoje telo. Pri kolesarjenju praktično ni ovir, morda nam načrte lahko pokvari le vreme.

5. Dostopnost do koles je v Sloveniji zelo velika. Tudi če nimate svojega dvokolesnega konjička, to še nikakor ne pomeni, da boste ostali prikrajšani za kolesarjenje. Tudi v Sloveniji je turizem izkoristil veliko popularnost kolesarjenja, zato se je s kolesarskim turizmom razvila možnost najema koles kjer koli in kadar koli.

6. Kolesarjenje je poceni. Vse, kar potrebujete, je kolo in primerna kolesarska oprema, in že se lahko odpeljete novim dogodivščinam naproti. Potem ko si enkrat kupite kolo (ki je mimogrede primerno za rekreacijo vseh starostnih skupin), dodatnih stroškov praktično nimate več. Parkirni prostor za kolesa je brezplačen, poleg tega pa za kolesarjenje ne potrebujete nobenega pogonskega goriva, ampak samo svoje noge.

7. Kolesarjenje je prijazno do okolja. Vsi vemo, kako z avtomobili še dodatno onesnažujemo okolje. Če želite zanamcem pustiti čistejšo naravo, potem lahko to storite tudi tako, da se odločite za kolesarjenje. Kolesarjenje ne onesnažuje okolja, poleg tega pa ne povzroča nobenega hrupa in tako vpliva na manjše zvočno onesnaženje.

8. Kolesarjenje je naravnost odlična sprostitev. V dandanašnjem načinu življenja smo vsi preveč obremenjeni s stresom, zato si moramo nujno poiskati nekaj, kar nas učinkovito sprošča. Odlična rešitev se skriva prav v kolesarjenju, saj bodo med vožnjo po naravi pozabljeni številni problemi, sprostili pa bomo tudi svoje misli ter poiskali rešitve za to, kar nas teži.

Kolesarjenje za sprostitev

9. Kolesarjenje poskrbi za zdravo srce. Ste vedeli, da so srčno-žilne bolezni najpogostejši vzrok za smrt po svetu? Kolesarjenje učinkovito zniža krvni pritisk in nivo slabega holesterola, zato lahko z njim še kako vplivamo na zdravje srca.

10. Kolesarjenje je zelo zabavno. Zato vam želimo, da čim prej zajahate svoje kolo in se odpeljete na zabaven in sproščujoč izlet!

Če se ukvarjate z vprašanjem, katero kolo kupiti, si poglejte spletno trgovino Extreme Vital. Tam vas čakajo odlična ženska in moška kolesa za treking, pa gorska, cestna, mestna in številna druga kolesa. Prepričani smo, da boste našli pravo kolo zase.