5 nasvetov za spletne zmenke

Nasveti za spletne zmenke

Ste se namenili poiskati ljubezen svojega življenja, morda prijatelja ali nekoga za klepet, avanturo? Potem zagotovo veste, da je na spletu kar nekaj spletnih strani za samske in vse, ki si želijo poiskati družbo. Ampak kako izbrati pravo spletno stran ali aplikacijo in kako osvojiti nekoga prek spleta?

Že res, da nam je na ta način vse skupaj precej lažje, nenadoma se znajdemo v »morju« ljudi, ki iščejo nekoga, a to še ne pomeni, da se bo vse zgodilo samo od sebe. Prav zato si v nadaljevanju preberite pet nasvetov za spletne zmenke, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč.

1. Izberite ustrezno stran ali aplikacijo

Samski imajo kar nekaj možnosti za registracijo na različne portale ali aplikacije, kjer si lahko poiščejo partnerja, simpatijo, prijatelja, morda kakšno avanturico. Za začetek se odločite, kaj v resnici iščete, in nato izberite ustrezno spletno aplikacijo.

Aplikacija za spletne zmenke
Aplikacijo za zmenke izberite glede na svoja pričakovanja.

Ni vseeno, ali vas zanimajo resne zveze ali na drugi strani morda le klepet, avantura oziroma kaj bolj žgečkljivega, kot je Urgenca. Od izbire portala bo odvisno tudi to, na kakšne sogovornike boste naleteli. Bodite prepričani, da gre za legitimno spletno stran. Še najbolje, če je slovenska.

2. Bodite to, kar ste

Da bi na koncu spisali lepo in uspešno zgodbo, bo najbolje, če boste takšni, kot ste v resnici. Imate smisel za humor? Potem se smiselno pošalite, a ne pretiravajte. Morda oseba na drugi strani ne razume vaših šal na način, kot jih razumete vi ali vaši prijatelji.

Kar pa še ni rečeno, da jih ne bo kasneje. Če ste dobri v kuhinji ali nekem športu, to povejte, a ne na hvalisav način. Bolj v smislu informacije, s čim se radi ukvarjate, saj boste na ta način hitreje našli skupne točke in hobije.

3. Komunicirajte kulturno

Spletna komunikacija bo prvi stik z osebo, ki vas bo pritegnila. Če z vami spregovori, potem je zanimanje tudi na drugi strani. Ostanite kulturni, debato razvijajte počasi in ne zahajajte prehitro v tematike, kot je erotika, saj lahko s tem sogovornika preženete.

Kulturno komuniciranje
Komunikacija naj teče spontano, z vprašanji ne prehitevajte.

Najboljše je seveda, kadar komunikacija steče spontano in ni treba kaj dosti razmišljati o naslednjem stavku. Vsekakor pa ne postavljajte vprašanja za vprašanjem, kajti niste policist, ki zaslišuje osumljenca. Oseba na drugi strani bi se namreč tako počutila.

4. Ne zavajajte

Radi jahate konje, hodite v hribe in imate doma dva psa? Vse lepo in prav, če to seveda drži in niste tega rekli zgolj zato, ker ste nekaj podobnega prebrali na profilu osebe, ki vam je všeč. Morda boste prek spleta tako koga še očarali, ko pa pridejo na vrsto zmenki v živo, to ne bo najboljša popotnica.

5. Pojdite na pravi zmenek v živo

Čeprav beseda teče o spletnih zmenkih, je jasno, da bo treba tudi na kakšen zmenek v živo. In ne le, da bo treba, izbrati je potrebno pravi trenutek. Na zmenek seveda ne boste vabili po dveh izmenjanih stavkih, a tudi prepozni ne smete biti.

Če spletna komunikacija teče predolgo, se boste znašli v nevarnosti, da vajino spoznavanje ostane zgolj pri virtualnem prijateljstvu. Poslušajte notranji občutek in naredite naslednji korak, ko začutite, da je prišel pravi čas.