Koliko časa traja postavitev spletne trgovine?

Čas postavitve spletne trgovine

Na to vprašanje je seveda nemogoče odgovoriti v enem samem stavku, saj se trgovina od trgovine lahko precej razlikuje. Vsekakor je pomembno, kakšne želje ima bodoči lastnik te spletne prodajalne in ali ima na zalogi že vse potrebne podatke, vsebine in ostalo. Izdelava spletnih trgovin pa vseeno ne traja več tako dolgo, kot je to veljalo pred leti. Pri tem ključno vlogo odigra tudi platforma, na kateri se jo bo postavilo.

Če boste spletno trgovino dali v izdelavo ekipi programerjev in oblikovalcev ter pri tem podali tudi več napotkov, bo izdelava seveda precej dlje kot v primeru, da vam spletno trgovino postavijo na kateri izmed priljubljenih platform, kot so denimo Magento, OpenCart, PrestaShop in WooCommerce.

Imate pripravljen ves material?

Pred izdelavo spletne trgovine boste morali izdelovalcu dostaviti fotografije izdelkov, opise, cene, pa tudi ostale vsebine, ki se bodo pojavljale na vaši spletni strani. Prav tako je dobro, da imate v glavi že oblikovano neko osnovno idejo, kako naj bi bila vaša trgovina videti. Dobrodošel je vsaj podatek, katere druge spletne trgovine, ki že delujejo na spletu, se vam dopadejo.

Priprava materiala za spletno trgovino
Pred izdelavo spletne trgovine pripravite čim več materiala.

V spletni agenciji Primoss lahko preprosto spletno trgovino izdelajo že v 20 dneh, pri čemer bo vaš končni izdelek zelo enostaven za nadaljnjo uporabo. Prav ta del pa mora biti ključen tudi za vas. Vsekakor si boste želeli sami urejati vsebine na strani in v trgovino nalagati nove izdelke ter opise. V nasprotnem primeru boste morali plačevati dodatne delovne ure, pa tudi opravljeno ne bo v tistem trenutku, ko si boste to zaželeli.

Kaj pa vzdrževanje spletne trgovine?

Vzdrževanje spletne trgovineV primeru, da vam vzdrževanje ne bi šlo najbolje od rok ali pa morda enostavno nimate dovolj časa, lahko administracijo za vas prevzamejo tudi drugi. Vsekakor gre za rešitev, ki je dobra za vas in vaš posel, pa tudi stala vas ne bo pretirano veliko.

Na ta način se boste lahko popolnoma predali poslu, oglaševanju in drugim pomembnim rečem, ki so potrebne za končni uspeh. Vzdrževanje pa boste prepustili profesionalcem, ki bodo skrbeli za redno posodabljanje spletne trgovine in odpravljanje morebitnih težav.