Slovensko podjetje, ki v obdelavi kovin spada v sam vrh

Obdelava kovin od leta 1979

Ko govorimo o kovinsko predelovalni industriji, je jasno, da gre za storitev, ki je sila zahtevna in zahteva ogromno znanja, trdega dela in vztrajnosti. Poleg naštetega pa zahteva tudi veliko finančnega vlaganja, zaposlovanje kvalitetnih kadrov in prizadevanja za izboljšave.

Tako kot vse na tem svetu se spreminja tudi storitev obdelave in predelave kovin. Na trg prihajajo novi produkti, naprednejše tehnologije in potrebno je iti v korak s časom, sicer te konkurenca prehiti. Ko govorimo o mednarodni konkurenci, lahko s ponosom ugotovimo, da imamo v samem vrhu tudi Slovenci svojega predstavnika.

Podjetje Kovinc d.o.o. je sinonim za kakovost

Ko govorimo o domačem paradnem konju s področja obdelave kovin, govorimo o podjetju Kovinc z več kot 40-letno tradicijo v tej branži, ki je tako zelo zahtevna, da omenjena leta zagotovo precej povedo. Strojna obdelava kovin je namreč izredno zahtevna iz več razlogov.

Eden je vsekakor ta, da je potrebno neprestano vlaganje v posodobitve strojne opreme in ustreznega kadra, ki z njo upravlja. Stroji za tovrstno industrijo so precej dragi, zanje pa je potrebno imeti ustrezne prostore. Ko podjetje raste, se razvija, širi nabor svoje strojne opreme in kadra, potrebuje tudi vedno več poslovnih prostorov in skladišč.

Zgodovina je zgovorna

Ko neko podjetje na trgu vztraja že vse od leta 1979, je jasno, da gre za podjetje, ki ve, kaj so kakovost, vztrajnost in marljivo delo. Če to podjetje deluje še v tako zahtevni branži, kot je predelava in obdelava kovin, pa še toliko bolj. In konec koncev, če podjetju uspe celo preboj na tuje trge in tam postati celo eno vodilnih v tej industriji, potem smo povedali vse.

V podjetju Kovinc se vsekakor dobro zavedajo vsega naštetega, kot tudi pomembnosti nadgrajevanja strojne opreme in znanja. Prav zato njihov številčen delovni kader dosega vsa potrebna znanja, kar dokazujejo pridobljeni ustrezni certifikati. Ko govorimo o zaposlenih, povejmo, da podjetje zaposluje okoli 70 ljudi, ki delujejo na skupno 5.000 m2 proizvodnih in skladiščnih površin.

Raznovrstnost in prilagodljivost

V podjetju so se specializirali za štiri osnovne proizvodne programe:

 1. program kovinske notranje in zunanje opreme,
 2. program težjih varjenih kovinskih konstrukcij,
 3. kovinska oprema voznega omrežja za elektrifikacijo železnic,
 4. program varjenih kovinskih konstrukcij za strojegradnjo.

Ker v kovinsko predelovalni industriji ni dovolj opravljati zgolj ene od storitev, so v podjetju na tem področju sila raznovrstni. V njihovo ponudbo spadajo storitve, kot so:

 • laserski razrez pločevine različnih debelin,
 • laserski razrez cevi s 3D in fiber tehnologijo,
 • varjenje (ročno in robotsko),
 • CNC krivljenje cevi,
 • krivljenje profilov,
 • razrez in krivljenje pločevine,
 • prebijanje pločevine,
 • površinska obdelava,
 • konstruiranje in
 • montaža.

Za vse našteto posedujejo ustrezno in moderno tehnologijo, ki omogoča hitro izdelavo ob manjših stroških in obremenitvah za okolje.

Predanost skrbi za zaposlene in okolje

Če po čem, se zdravje podjetja vidi na njegovih zaposlenih. V podjetju Kovinc boste videli nasmejane in zadovoljne obraze, saj delajo v podjetju, ki ustrezno skrbi za svoj kader, stimulira in na ta način gradi večjo pripadnost. Vse to vodi v manj bolniških in zadovoljstvo vseh, tako zaposlenih kot tudi nadrejenih.

Izdelovanje kovinske konstrukcije
V podjetju se zavedajo pomembnosti zadovoljstva zaposlenih.

Tudi skrb za okolje ima tu poseben pomen. Povejmo, da podjetje, v katerem se zavedajo dobrobiti novejše tehnologije, dobro vedo, da bodo bolj natančni stroji, ki porabijo manj energije, tudi manj obremenjujoči za okolje, v katerem delujejo. Torej manj porabe električne energije, manj odpada, cenejša izdelava in ugodnejše cene za naročnika.

Dosežki in reference

Največ o dosežkih posameznega podjetja pričajo reference, zato ni odveč omeniti, da je podjetje uspešno opravilo projekte za nekatera zares velika in priznana podjetja, z nekaterimi pa tudi redno sodeluje. Mednje vsekakor spada slovenski velikan na trgu goriv Petrol, tu so še Elan Inventa, Farmtech, TPV Automotive, Europlakat, pa tudi tuja podjetja, kot je na primer nemški Doppstadt GmbH in drugi.

V podjetju Kovinc d.o.o. dobro vedo, kaj je to kvaliteta, zato veliko dela opravijo tudi na tem področju. Izvajajo kontrolo kakovosti in sledljivosti, zagotavljajo ustrezne tehnične in delovne pogoje, pohvalijo pa se lahko tudi z vsemi pridobljenimi certifikati, ki zagotavljajo kvaliteto tako doma kot v tujini. Ti certifikati obenem pričajo o tem, da so vsi zaposleni podkovani z ustreznim znanjem glede samega dela kot tudi varnosti na delovnem mestu.