Kako izbrati pravi posteljni okvir?

Posteljni okvir

Številne raziskave kažejo na to, da prespimo kar tretjino svojega življenja. To pomembno dejstvo bi moral upoštevati prav vsak, ki se odloča za nakup pohištva, namenjenega spancu ter počitku. Osrednjo vlogo pri tem igra postelja oziroma posteljni okvir, ki mora zagotavljati optimalno udobje in kakovosten počitek.

Za dober spanec je torej najpomembnejša prav postelja, ki mora ustrezati velikosti posamezne osebe. Pri obračanju mora biti pritisk uporabnika enakomerno porazdeljen po njegovem telesu, postelja pa ga mora pri tem pravilno podpreti ter s tem razbremeniti telo in hrbtenico.

Ljudje se zavedamo, da vsakomur ne ustreza vsaka postelja. Na izbiro vrste najbolj vplivajo telesna teža posameznika, njegova konstitucija, morebitne zdravstvene težave in spalne navade. V nadaljevanju boste izvedeli, kako izbrati kakovostno posteljo in ustrezen posteljni okvir.

Izvor postelje in sledljivost

Pri nakupovanju postelje je najprej potrebno paziti, da so prav vsi materiali, ne glede na to, ali so umetni ali naravni, dovolj kakovostni. Posebna pozornost naj bo namenjena še izvoru postelje in sledljivosti. To v praksi pomeni, da se mora bodoči kupec zavedati, kje in na kakšen način je bila izdelana postelja, ki jo namerava kupiti.

Trenutni trendi narekujejo, da je najbolje izbrati oblazinjene postelje z vzglavjem. Oblazinjene so lahko z blagom ali iz pravega ali umetnega usnja. Priljubljene so še lesene postelje, narejene iz masivnega lesa ali furnirane. Odlična izbira so tudi postelje, pri katerih se posteljni okvir povsem skrije in se na prvi pogled zdi, kot da bi postelja lebdela v zraku.

Posteljni okvirji s pridihom urbane modernosti

V zadnjem času se večina sodobnih posteljnih okvirjev ponaša s prav posebnim pridihom urbane modernosti. Vsekakor taki posteljni okvirji v prvi vrsti zagotavljajo udobje, ki ga prav vsaka oseba potrebuje za kakovosten počitek.

Sodobni posteljni okvirji so največkrat izdelani iz umetnega ali pravega usnja. Tudi vzglavni del naj bo primerno oblazinjen. Kot tak bo prinašal še več udobja ob sedenju v postelji. Za sodobni stil je značilno, da se posteljni okvirji odlično dopolnjujejo s kovinskimi nogicami. Ti še bolj poskrbijo za dovršen dizajn in moderen videz naše postelje in spalnega prostora na sploh.