Zakaj izbrati leseno štampiljko?

Lesena štampiljka

V podjetju so štampiljke enostavno nepogrešljive. Uporabljamo jih za overitev dokumentov, označevanje, krajšanje postopkov oddaje pošiljk in podobno. A štampiljk je na voljo več vrst, čeprav jim večina najraje in najbolj enostavno reče kar ročne štampiljke.

Tokrat bomo nekaj več povedali o vrstah in uporabnosti različnih štampiljk, ki so potrebne tako z zakonske plati kot včasih tudi iz povsem praktičnih razlogov. Izvrsten primer slednjih je vsekakor štampiljka s podatki podjetja, katere enostavno odtisnemo na kuverto in si prihranimo ročno pisanje.

Kje vse jih uporabljamo?

Štampiljke nam pridejo prav na različnih področjih. Poenostavljeno pisanje podatkov na kuverte smo že omenili, kar je še posebej dobrodošlo v podjetjih, ki dnevno odpošiljajo več 10 pisemskih ovojnic. Uporabljamo pa jih lahko tudi na druge načine.

Datumska štampiljka TRODAT
Profesionalna datumska štampiljka TRODAT — S-GRAF d.o.o.

Povedali smo že, da določene štampiljke zahteva zakon, a imamo tudi takšne, ki so precej v uporabi tudi iz drugih potreb in razlogov. Morate danes datumsko označiti nepregleden kup dokumentov? Pisanje na roke bo seveda zelo zamudno, k sreči pa so tu datumske štampiljke, pri katerih ročno nastavimo ustrezen datum in označimo dokumente.

Pregledano ali ne?

V pisarnah, kjer se dnevno »sprehodi« velika količina različnih dokumentov, še kako cenijo štampiljke, s katerimi označijo status posameznega dokumenta: Pregledano, Zavrnjeno, Plačano in podobno. Na ta način delo za vami zlahka prevzame tudi sodelavec, saj je ves čas na tekočem, v kateri fazi je posamezen dokument.

Kot lahko ugotovimo, so štampiljke nepogrešljivi pomočniki, ki jih bo težko izriniti s pisalnih miz v podjetjih. A dodajmo, da so še kako uporabne tudi drugje. Denimo doma, za zabavo, ali pa za označevanje obiskovalcev na posebnih prireditvah.

Kaj pa lesene štampiljke?

Morda se vam na prvi pogled zdijo lesene štampiljke malce pozabljene, a temu vsekakor ni tako. Še vedno se jih veliko uporablja, saj imajo, tako kot vse druge reči, svoje prednosti pri uporabi. Les imamo ves čas v mislih kot ekološki, naravi prijazen material. Pa recimo, da je to kar prva od prednosti lesenih štampiljk.

Ročna lesena štampiljka
Ročna lesena štampiljka — S-GRAF d.o.o.

Ker ljudje vedno in pri vseh zadevah gledamo tudi na ceno, ni odveč omeniti, da so tovrstne štampiljke cenovno precej ugodne. V podjetju S-GRAF d.o.o., kjer poleg ostalega izdelujejo tudi štampiljke, vam bodo lahko povedali, da so tiste iz visoko kakovostne bukve še posebej priljubljene.

Različne barve odtisa?

Pa ostanimo še malce pri lesenih štampiljkah. Ste vedeli, da jih krasi možnost relativno enostavne spremembe barve žiga? Ker so oblikovane ergonomsko, se dobro prilegajo vaši roki. To pa ni tako nezanemarljivo, če se dnevno precej ukvarjate z njimi.

Ena od redkih slabosti lesenih štampiljk tiči v dejstvu, da jih ne moremo uporabiti za številske ali datumske žige. Gre za to, da so izdelane s fiksnimi ploščicami z besedilom, ki jih ni mogoče menjati. Zato pa denimo zlahka zamenjamo blazinico z barvo in po želji zamenjamo barvo odtisa.

Poznamo tudi posebne štampiljke

Pa bodi dovolj o poslu, pisarnah in resnih zadevah. Štampiljke je moč uporabiti tudi za zabavo. Otroci so še posebej navdušeni nad njimi, seveda pa v tem primeru še posebej pazimo, da materiali in barve niso zdravju škodljivi.

UV štampiljka - set TRODAT
UV štampiljka – set TRODAT — S-GRAF d.o.o.

Ste že slišali za UV štampiljke? Gre za praktično neviden odtis (na papirju ali koži), ki postane viden šele, ko ga obsvetimo s posebno UV lučko. S štampiljkami vsekakor še dolgo ne bomo opravili!