Zakaj bo WordPress prava izbira?

WordPress - prava izbira

Ko pride trenutek odločitve za izdelavo spletne strani, se vedno vprašamo, komu zaupati izdelavo, koliko nas bo vse skupaj stalo in za katero opcijo se sploh odločiti. V zadnjih letih je WordPress definitivno platforma, ki je zelo pogosta izbira vseh, ki želijo ustvariti novo spletno mesto zase ali za podjetje.

V nadaljevanju več o tem, zakaj je prav WordPress prava izbira za vas. Zagotovo si želite lepe in hitro delujoče spletne strani, ki jo je povrhu vsega še zelo enostavno administrirati. Vse to in še več prinaša prav omenjena izbira, zato je o njej vsekakor vredno razmisliti.

Cenovno ugodna izbira

Sploh ne moremo reči, da je poceni, saj je dejansko brezplačen. Seveda v primeru, da vmesnik poznate in si boste spletno stran postavili sami. Resnici na ljubo sploh ne gre za kakšno pretirano tehnično znanje, večinoma pa pri postavitvi takšne spletne strani programerskega znanja niti ne boste potrebovali.

Wordpress cena
Do WordPress strani brez znanja programiranja.

Tudi v primeru, da vam WordPress okolje ni poznano, pa vas niti naročilo izdelave strani pri kateri od agencij ne bo stalo ravno bogastva. Pri tem velja dodati še, da si boste v tem primeru lahko dali nekaj več svobode in si kaj zamislili povsem po svoje.

Enostaven za administracijo

WordPress vmesnik je sila enostaven za uporabo, sama nadzorna plošča pa je zelo pregledna in na voljo tudi v slovenskem jeziku. Če ste kdaj pisali kaj v Wordu, potem boste znali napisati članek tudi na svoji novi spletni strani, enostavno dodati fotografije, oblikovati vsebino in jo objaviti.

Prav tako pa ni večjih težav niti z vzdrževanjem, čeprav nanj ni dobro pozabiti. WordPress jedro in vtičnike ter grafično predlogo je potrebno redno posodabljati, saj se tako poskrbi za varnost spletne strani, hkrati pa pridobi nove funkcionalnosti. Posodobitve vam bodo vzele le nekaj minut mesečno.

SEO kompatibilen

Že samo jedro WordPressa je zasnovano z mislijo na spletno optimizacijo in hitrost delovanja, kar pri uvrstitvah v spletnih iskalnikih zelo pomaga. Ob tem pa so na voljo še povsem brezplačni vtičniki, s katerimi SEO del strani konkretno dodelamo. Eden najbolj priljubljenih vtičnikov na tem področju je Yoast SEO.

Ta med drugim omogoča kreiranje meta naslova in opisa ter ves čas opozarja na morebitne nepravilnosti, kar se optimizacije tiče. WordPress strani so znane kot ene najbolje uvrščenih v spletnih iskalnikih, zato ne čudi, da njihova priljubljenost le še narašča.

Varnost na prvem mestu

V primeru, da se odločite za postavitev strani ali trgovine v tem okolju, boste lahko prepričani, da je vaša stran tudi varna pred morebitnimi spletnimi napadi. Ogromna skupnost, ki skrbi za odkrivanje napak in varnostne popravke, je ves čas aktivna, na vas bo le še to, da opravite posodobitve.

Ob tem pa so na voljo tudi brezplačni in plačljivi vtičniki, ki varnost strani le še povečajo. Njihova uporaba je sila enostavna, že tisti povsem osnovni pa bodo vaši spletni strani dodali precej višjo stopnjo varnosti. Sami boste za varnost poskrbeli še tako, da boste namestili SSL varnostni certifikat in izbrali dovolj močno geslo ter uporabniško ime.

Izjemno prilagodljiv

Čeprav kdo morda pomisli, da je WordPress stran pač takšna, kakršna je uporabljena grafična predloga, pa je resnica precej drugačna. Te grafične predloge je mogoče povsem predelati po svoje, dodajati različne funkcije z nešteto vtičniki, ki so na voljo, in stran tako popolnoma prilagoditi svojim potrebam. Je pa dobro pri tem uporabiti tako imenovano child temo.

Če je bilo treba spletne strani starejšega datuma v popolnosti postaviti na novo, pa je z WordPressom to mnogo lažje. Stran v resnici samo »preoblečemo« v novo grafično predlogo, uredimo vsebino in že imamo pripravljeno povsem prenovljeno spletno stran. In kar je prav tako pomembno; v postavljanju WordPress strani lahko postanete tudi sam svoj mojster, saj je potrebno znanje, navodila in video lekcije moč najti kar na spletu.